DO ZADNJE MRVICE

Juha od tikve

Oguliti, narezat ili naribati žutu jesensku tikvu i kuhati u malo slane vode.
Kad je kuhana, sve izmiksati. Juha treba biti gusta, kremasta. Ako je razrjeđujete, bit će slabija, okus tikve će se smanjiti.
Umjesto vode možete tikvu miksati s povrtnim temeljcem, a ako ga nemate, ima pomoći kako pojačati okus: ja dodam jednu vegetarijansku kocku ili žlicu povrtnog praha (ili pola kocke – ovisno o količini koliko imam juhe). Sve prokuhati, dodati mljevenog papra, kurkume, đumbira, malo ljute crvene mljevene paprike i ako treba dosoliti.
Kod serviranja, juhu u tanjuru preliti žlicom slatkog vrhnja i posuti prženim bundevinim sjemenkama. Osim što izgleda vrlo lijepo, ukusno je i „za prste polizati“

Pohani celer

Očišćeni celer narežite na kolutove i kratko prokuhajte u juhi da omekša i onda ga pohajte u smjesi kao za palačinke ili ga pohajte na klasičan način s krušnim mrvicama (vidi: pohane blitvine peteljke).

 

Cijena 29,90 Kn + poštarina
 

supported by